terug
terug

Gebraden eend met sinaasappel en wortel

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookOp 27 april vieren we in Nederland de verjaardag van onze koning, en dat doen we – natuurlijk – in het oranje! En om deze feestdag ondanks corona toch eer aan te doen wilde ik een luxe (en oranje!) diner op tafel zetten. Nou, laat dat maar aan mij over. Vandaag staat er gebraden eend met sinaasappel en wortel op het menu. Heerlijk. Ik kies mijn voeding graag bewust, zeker als het om vlees gaat. Niet te vaak, en als ik het kies, dan verantwoord. Ik koop dus het liefst biologisch vlees bij een lokale slager. Beter voor de wereld en vaak ook veel lekkerder dan uit de supermarkt. Lees hieronder hoe je deze gebraden eend met sinaasappel en wortel maakt:

Ingrediënten:

1 portie eendenborst
1 portie wortel, in dunne plakjes
1 sinaasappel, geraspt en uitgeperst
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el appelciderazijn
1 el sojasaus

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Snijd de huid van de eendenborst in en bak de eendenborst op de huid: met de huid naar beneden in een grote koekenpan. Zet de pan op laag vuur en bak de eendenborst 12 minuten, tot het vel goudbruin is.
  2. Draai vervolgens de eendenborst om en haal de pan van het vuur, laat de eend ongeveer 5 minuten doorbakken. Haal de gebakken eendenborst uit de pan, pak het in met aluminiumfolie en laat even rusten.
  3. Doe in dezelfde pan de wortel en knoflook, bak 3 minuten om het zacht te maken.
  4. Voeg vervolgens de sinaasappelschil, sinaasappelsap, appelciderazijn en sojasaus toe. Kook de sinaasappelsaus in tot een glazuur en zorg dat de wortels gaar zijn.
  5. Snijd de eendenborst in plakjes en serveer de geglazuurde groenten erbij en doe de sinaasappelsaus eroverheen.

Heerlijk toch! Een luxe en smaakvol diner, en het staat in een handomdraai op tafel. En de sinaasappel smaak, kleur én geur maken het helemaal af. Fijne koningsdag!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page