Gebraden rundvlees met appel en broccoli
Gebraden rundvlees met appel en broccoli
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookYummie! Tijd voor een heerlijk stukje gebraden rundvlees met appel en broccoli. Gebakken appel? Jazeker! Dit is heerlijk in combinatie met een stukje vlees. Sta je al in de keuken? Hieronder vind je het recept!
Ingrediënten
- 1 portie eiwit: rundvlees
- 1 portie groente: broccoli
- 1 el kokosolie
- 1 snee volkoren roggebrood
- 1 appel
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
1. Breng om te beginnen 2 glazen zout water aan de kook in een grote pan.
2. Maak in de tussentijd de broccoli schoon en snijd deze tot kleine roosjes.
3. Voeg de broccoliroosjes toe en laat het geheel afgesloten sudderen totdat de broccoli beetgaar is gekookt (5 tot 8 minuten). Giet de broccoli daarna af met behulp van een zeef of vergiet.
4. Verwijder het klokkenhuis uit de appel en snijd deze in acht partjes.
5. Snijd nu ook het rundvlees smalle plakjes van ongeveer 1 centimeter breed. Voeg vervolgens het vlees, samen met de broccoli en appel toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout en bak het nog 3 a 4 minuten.
Beleg hiermee het rogge brood en geniet van je stukje gebraden rundvlees met appel. Lekker he?