Gebraden zalm met mangosaus

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Zalm op het menu! Gelukkig maar, want zalm blijft een heerlijke vis om te eten. En misschien zijn er niet zoveel variaties mee te bedenken als met kip, je kunt er toch eindeloos heerlijke gerechten mee koken. Hier een van mijn favorieten: gebraden zalm met mangosaus. Echt een aanrader. Hieronder lees je hoe het moet:

Ingrediënten
  • 1 portie zalm
    Alternatief: regenboogforel
  • 1 portie groente (je kunt bijvoorbeeld groenterijst, sla, of andere groenten van je lijst erbij eten, net wat je zelf lekker vindt)
  • 1tl citroen- of limoensap (let op, dit is onderdeel van je fruitportie)
  • 1 el kokosolie
  • 1 tl dille
  • 1 tl bieslook
  • peper en zout

Saus

  • 1 portie mango
  • 1 chilipeper (als je net als ik van pittig houdt – heerlijk samen met de mango)
  • ui (zorg dat de hoeveelheid binnen je groenteportie past)
  • 1 teen knoflook
  • verse peterselie
  • peper en zout
Bereidingswijze

1. Maak eerst de saus klaar (dan heeft de knoflook ook nog lekker de tijd om in te trekken): Snijd de mango, rode chilipeper (zaadjes verwijderen) en ui klein en doe het in de blender (beetje grof houden, evt. nog wat water toevoegen).

2. Pers vervolgens de knoflook fijn en voeg dit aan de saus toe, samen met de fijngesneden peterselie en peper en zout. Zet het in de koelkast om te trekken, totdat je de vis gaat bakken.

3. Bereid de groente die je erbij gaat eten, zodat je de maaltijd alleen nog hoeft af te maken met de vis.

4. Tijd voor de vis! Kruid de zalm naar smaak met bieslook, dille, citroenmelisse, peper en zout.

5. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en braad de zalm mooi gaar aan beide kanten. – Afhankelijk van de dikte van de moot – is een minuut of 3-4 aan elke kant voldoende.

6. Serveer de vis op een bord met de groente en giet de mangosaus over de zalm. Garneer eventueel met citroen-/limoensap en verse kruiden voor een kleurrijk bord!

Tip: je kunt de vis ook stomen, net wat je lekker vindt!

En klaar is je maaltijd! Geniet van je gebraden zalm met mangosaus. Ik weet zeker dat jij het ook heel lekker vindt.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page