terug
terug

Gegrilde barbecue paprika met echte mozzarella

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



De temperaturen gaan langzaam maar zeker omhoog en het zonnetje laat zich komende dagen wat vaker zien. Hoog tijd dus voor een lekker mediterraans en zomers recept. Deze gegrilde barbecue paprika met echte buffelmozzarella kan je gemakkelijk in de oven maken, maar ik geef voorkeur aan de barbecue grill; perfect voor een warme zomeravond. Het recept is simpel en zo klaar, ik heb het hieronder voor je opgeschreven:

Ingrediënten
  • 1 portie groente: (rode) paprika’s, zwarte olijven en kappertjes (goed afspoelen voor gebruik), aanvullen met lente-ui (garnering)
  • 1 portie eiwit: buffelmozzarella
    Alternatief: geitenkaas, feta, camembert
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 1 el verse basilicum (garnering)
  • peper en zout
Bereidingswijze
  1. Ga je het gerecht in de oven maken? Verwarm dan de oven voor op 180ºC. Ga je voor de gegrilde barbecue paprika? Maak de barbecue dan alvast aan, zodat ie straks goed heet is.
  2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en leg ze op de barbecue grill of onder de grill van de oven (zit je al in een fase waar je olie mag gebruiken? Bestrijk de paprika’s dan met een beetje olijfolie voor extra smaak).
  3. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes.
  4. Pers de knoflook fijn en voeg deze samen met de balsamicoazijn en olijfolie en roer tot het één geheel is.
  5. Wanneer de gegrilde paprika bijna klaar is, dus als deze mooie grillstrepen van het barbecue-rek heeft of licht gekleurd is door de grill van de oven, leg je de plakjes mozzarella in de halve paprika’s (mocht er wat sap van de paprika’s afkomen, giet dit dan even weg). Strooi ook de olijven en kappertjes eroverheen.
  6. Wacht tot de mozzarella gesmolten is (let op, dit gaat heel snel!), haal de paprika’s dan uit de oven en strooi er peper en zout over.
  7. Schenk als laatste de balsamico-olijfdressing eroverheen en garneer met een paar verse blaadjes basilicum en lente-ui.

Eet smakelijk! Lekker makkelijk toch? Wat mij betreft is dit hét gezonde barbecue-recept, niet te veel poespas maar door de buffelmozzarella en de dressing toch een super lekkere smaak.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page