Gegrilde bloemkool met zaden (fase 3)

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!



Bloemkool kan zo nu en dan een beetje een suf imago hebben. Gelukkig is daar een heel simpele oplossing voor: door bloemkool te grillen met knapperige zaden. Hierdoor kun kun je het een heerlijke smaak geven, zonder dat de bloemkool te zacht of zelfs pappig wordt. Dit recept is super makkelijk te maken en een leuke variatie om groente te bereiden. Ga jij deze gegrilde bloemkool met zaden maken?

Ingrediënten
  • 1 portie groente: voornamelijk bloemkool en venkel, aanvullen met ui
  • peper en zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 portie pompoen- en zonnebloempitten (fase 3) (garnering)

Extra:

  • spiesen (hout)
Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220°C.

2. Leg de spiesen in koud water, om te weken.

3. Maak de groenten schoon en snijd ze in blokjes van 2 cm.

4. Blancheer (ca 4 minuten in kokend heet water leggen) de groenten en breng op smaak met peper en zout en paprikapoeder.

5. Verhit een pan zonder olie en bak de groenteblokjes ongeveer 5 minuten.

6. Haal de pan van het vuur en spies de groenten voorzichtig op de spiesen, waarbij je de bloemkool, de ui en de venkelblokjes afwisselt. Houd de spiesjes warm: op laag vuur terug in de pan of afdekken met aluminiumfolie.

7. Zit je in fase drie of hoger? Rooster de gemengde zaden in een droge pan en spreid vervolgens uit op een snijplank of bord.

8. Haal de groentespiesen door de geroosterde zaden en bedek zo alle groenten.

En klaar is kees, geniet ervan! Als je van een beetje pit houdt, kun je naast paprikapoeder ook wat cayennepeper over de gegrilde bloemkool met zaden strooien.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page