Salade van gegrilde groente

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Grillen zorgt voor een kenmerkende smaak van deze heerlijke gegrilde groentesalade. De hitte van de grill zorgt voor een lichte zoetheid van de groenten. Deze kooktechniek is te gebruiken voor verschillende groenten, waaronder aubergine, asperges, bloemkool, broccoli, courgette, champignons, paprika en vele anderen.

Ingrediënten:

⅕ portie rode paprika, grofgesneden
⅕ portie gele paprika, grofgesneden
⅕ portie aubergine, dungesneden
⅕ portie courgette, dungesneden
⅕ portie rode ui, dungesneden
1 el ghee
1 takje rozemarijn
2 takjes tijm
1 el koudgeperste olijfolie
2 tl citroensap (maakt onderdeel uit van je fruitportie)
peper en Himalaya zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.

Bereidingswijze:
  1. Zet een grillpan op hoog vuur.
  2. Besprenkel de groenten met ghee en leg ze in de grillpan.
  3. Grill de groenten 2 minuten, draai ze om en bak nog eens 2 minuten.
  4. Leg de gegrilde groenten op een snijplank en snijd de paprika’s in reepjes.
  5. Leg de gegrilde groenten op een serveerschaal en bestrooi met rozemarijn en tijm.
  6. Vermeng in een kom de olijfolie, citroensap, peper en zout tot een dressing, sprenkel over de salade en serveer.

Een superlicht gerecht dat volledig bestaat uit groenten. Deze maaltijd is ook een perfecte aanvulling op je eiwitportie. Voor grillen heb je maar een beetje olie nodig, wat zorgt voor een heerlijke, gezonde, licht gekaramelliseerde smaak. Je kunt dit recept ook prima op de bbq maken.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page