terug
terug

Gegrilde romanasla

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Wil je eens iets anders doen met sla, in plaats van gewoon een salade van maken? Dan is dit recept een prima alternatief: gegrilde sla! Klinkt misschien gek, maar als je het eenmaal hebt geproefd zal je het vast vaker eten. Het is ontzettend lekker. Tijdens het grillen ontstaan gegrilde randjes, die rokerig en knapperig zijn, terwijl de binnenkant van de sla lekker fris blijft. Serveer het als bijgerecht bij een lekker stukje vlees, vis of vegetarische variant!

Ingrediënten:

1 portie romanasla (gebruik als alternatief romeinse sla of little gem)
citroenrasp
½ rode peper
1 teen knoflook
1 tl appelazijn
2 el olijfolie
Peper en Himalaya zout naar smaak

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Snipper de rode peper en knoflook.
  2. Snijd de sla doormidden en daarna in middelgrote delen snijden
  3. Verwarm een grillpan voor met olijfolie en fruit de rode peper en knoflook.
  4. Leg de sla in de grillpan en rooster deze 2 minuten.
  5. Maak de vinaigrette: doe de appelazijn in de kom, giet er geleidelijk wat olie bij en tot slot de citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Leg de sla op het bord en doe de knoflook en rode peper bij de vinaigrette. Roer goed door en sprenkel de vinaigrette over de gegrilde sla.

Lekker he? Zeker voor diegene die normaalgesproken niet zo’n fan zijn van ‘gewoon’ sla, is de gegrilde romanasla een super lekker alternatief.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page