Gegrilde tonijn met avocadopuree

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



We linken de barbecue vaak aan veel vlees, vette sauzen en (wit) stokbrood. Niet helemaal metabolic balance ®-proof dus. Maar.. goed nieuws! Dit kan ook anders. Bijvoorbeeld met een heerlijk verse vis in combinatie met een frisse salade. Vandaag staat gegrilde tonijn met avocadopuree op het menu. Tonijn is, samen met zalm en haring, de meest gegeten vis in Nederland. Tonijn bevat, zoals de meeste andere vissoorten, vitamines A, B2 en D, mineralen als jodium en ijzer en veel eiwitten. Je lichaam kan hier dus maar al te goed op teren! Het vlees is magerder dan dat van bijvoorbeeld makreel en haring, maar er zitten nog steeds flink wat gezonde omega 3-vetzuren in. Daarbij smaakt tonijn gewoon ontzettend goed in combinatie met avocado. Ready?

Ingrediënten:
  • 1 portie groenten: 1/3 tomaat en komkommer, 2/3 avocado
  • 1 portie verse tonijn
  • peper en zout
  • sla naar keuze uit jouw plan
  • 1 tl balsamico dressing
  • 1 el olijfolie
Bereidingswijze

1. Maak een puree van avocado gemengd met peper en zout naar smaak.

2. Gril vervolgens de tonijnmoot kort op de bbq (of gewoon in een grillpan natuurlijk), en leg dit op het bedje van avocadopuree.

4. Top af met wat olijfolie en balsamico azijn en serveer met een lekkere salade!

Deze gegrilde tonijn met avocadopuree is super simpel maar echt een recept wat je zo nu en dan zou moeten maken!

Benieuwd naar andere recepten met tonijn? Bekijk hier hoe je zelf een heerlijke frisse tonijnsalade kunt maken, die ook nog eens gezond is!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page