Kruidig Amerikaans Gehaktbrood I Recept Metabolic Balance
terug
terug

Kruidig Amerikaans gehaktbrood

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Er gaat niets boven een zelfgemaakt gehaktbrood. Eentje met een goudbruine knapperige buitenkant en van binnen een smaakexplosie, lekker! Bovendien is dit kruidig Amerikaans gehaktbrood zonder olie en enorm veelzijdig: het is geschikt voor zowel een chique etentje, als voor de lunch in je werkpauze: ideaal. Ik vind dit recept bovendien extra leuk omdat ik het altijd met mijn zelfgemaakte bouillonpoeder maak. Maar maak je geen zorgen, als je dit niet in huis hebt kun je gerust gedroogde kruiden gebruiken, zoals salie, tijm, rozemarijn, noem maar op! 

Ingrediënten:

1 portie rundergehakt (als alternatief kan lamsgehakt of kalfsgehakt worden gebruikt)
1 portie knäckebröd, fijngemaakt of 10 g roggemeel
1 portie ui, gesnipperd
1 tl ghee, gesmolten
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 tl groentebouillonpoeder
1 tl ghee, gesmolten
1 tl zwarte peper
2 tl tijm
½ tl (Himalaya) zout
Gebruik de porties vermeld in jouw voedingsplan.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een klein bakblik in met de gesmolten ghee en zet apart.
  2. Meng in een grote kom het gehakt met het roggemeel, de ui, knoflook, zwarte peper, tijm, zout en groentebouillonpoeder.
  3. Voeg 50 ml water toe en meng de ingrediënten goed door elkaar. Plaats het mengsel vervolgens in het ingevette bakblik.
  4. Druk het gehaktmengsel in de bakvorm goed aan om een glad brood te vormen en plaats het bakblik vervolgens in de voorverwarmde oven.
  5. Bak het gehaktbrood gedurende 40 minuten, tot een binnentemperatuur van 70°C. Als de tijd is verstreken, haal het gehaktbrood uit de oven en laat het 10 minuten staan.
  6. Leg het gehaktbrood na 10 minuten op een snijplank en snijd het in dikke plakken.
  7. Serveer warm of koud voor een snelle maaltijd voor het hele gezin.

Eet smakelijk! Dit knapperige en tegelijkertijd sappige kruidig Amerikaans gehaktbrood (zonder olie!) vol smaak is onweerstaanbaar lekker. En het is ook nog eens heel simpel te maken, daar houden we van!

You cannot copy content of this page