Gekruid Roggeknäckebröd I Recept Metabolic Balance

Gekruid Roggeknäckebröd

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Jullie hebben natuurlijk allemaal allang mijn recept voor zelfgebakken roggebrood uitgeprobeerd… Daarom kom ik nu met iets nieuws: gekruid roggeknäckebröd. Dit knäckebröd is een mix van heel veel verschillende kruiden én een bron van vezels. En omdat je ze zelf bakt, kun je de dikte en grootte geheel zelf bepalen. Super! Bovendien is dit roggeknäckebröd een stuk sneller klaar dan het roggebrood: in slechts 20 minuten. Je merkt het al, ik ben super enthousiast over dit knäckebröd! Alleen al de verschillende variatiemogelijkheden maken dit tot een toprecept. Hieronder lees je hoe je ze maakt:

Ingrediënten:

1 portie roggemeel
½ tl knoflookpoeder
⅛ tl koriander
⅛ tl Provençaalse kruiden
⅛ tl munt
⅛ tl dille
⅛ tl selderij
½ tl komijn
¼ tl citroenrasp
⅛ tl (Himalaya) zout
⅛ tl zwarte peper
75 ml water per 30 gram roggemeel

Gebruik de porties vermeld in jouw voedingsplan.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe het roggemeel, knoflookpoeder, koriander, Provençaalse kruiden, munt, dille, selderij, komijn, citroenrasp, zout en zwarte peper in een kom en meng goed door elkaar.
  3. Voeg geleidelijk koud water toe.
  4. Leg het mengsel op een met roggemeel bestrooid oppervlak en meng het tot een glad mengsel.
  5. Strijk het mengsel uit tot 2 mm dikte (of een dikte naar wens) en leg het op de met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak in 30 minuten krokant en goudbruin.
  7. Haal het gekruide roggeknäckebröd uit de oven en breek ze in losse stukken.

Dit gekruid roggeknäckebröd is ideaal voor ontbijt of lunch, of om bij je avondmaaltijd te eten. Multi-inzetbaar dus. Bovendien is het ook nog eens hartstikke leuk om je buurvrouw of vriendin te verrassen met een doosje zelfgebakken gekruid roggeknäckebröd, vind je ook niet?

Ah, voor ik het vergeet: je kunt het knäckebröd 1 maand luchtdicht bewaren op kamertemperatuur. Maar het zou me verbazen als je er zo lang vanaf kunt blijven… Geniet ervan!

You cannot copy content of this page