terug
terug

Gemarineerde kippendij in een Aziatisch jasje

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookLaatst maakten we een heerlijke gemarineerde kippendij. Simpel, maar net wat anders dan normaal. En wist je dat kip op veel vlakken een gezondere keus is dan bijvoorbeeld rood vlees? Kip bestaat uit mager vlees met relatief veel eiwitten. Het bevat een laag gehalte aan verzadigde vetten in vergelijking met rund- en varkensvlees. Dit draagt niet enkel bij aan een gezond gewicht, maar heeft ook een positief effect op het cholesterolgehalte. De reden waarom wij kippendij boven kipfilet kiezen? Heel simpel: de smaak van kippendijfilet is intenser en het vlees is een stuk malser dan dat van kipfilet. Kortom, reden genoeg om dit heerlijke recept eens uit te proberen. Doe je mee?

Ingrediënten
  • 1 portie kippendijfilet
  • 1 teen knoflook
  • 1 el sojasaus
  • 1,5 el walnootolie
  • 1 el citroensap (let op, dit is onderdeel van je fruitportie) (Geen citroen op je lijst? Geen probleem, de schil mag je altijd gebruiken als smaakmaker)
  • druppeltje tabasco
  • 1 lente-ui (garnering)
  • olijfolie
Bereidingswijze

1. Pel en snipper de ui en pers de knoflook uit.

2. Doe dit vervolgens in een bakje samen met alle overige ingrediënten (behalve de kip en olijfolie). Roer alles nu goed door elkaar.

3. Laat de kippendij vervolgens minstens 2 uur afgedekt in de koelkast in de marinade rusten.

4. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde kip aan beide kanten goed gaar.

5. Garneer de kip met wat lente-ui ringen om het af te maken!

Tip: bak de kippendij op laag vuur gaar. Het duurt dan misschien wat langer, maar hier wordt het stuk vlees nóg malser van. Geduld loont.

Deze enigszins oosterse kip smaakt echt heerlijk in combinatie met deze  bijzondere salade en wat gegrilde groenten uit jouw plan. Ook kun je deze verse pesto erbij maken, voor extra veel smaak! Meer fan van ketchup? Eet smakelijk!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page