Gemberwater: goed begin van de dag!

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookLast van een verkoudheid? Water met gember is super gezond, en kan goed helpen bij verkoudheid en het voorkomen hiervan. Gember is namelijk al eeuwenlang een van de meest gebruikte (geneeskrachtige) ingrediënten ter wereld. Uit bijna geen enkele keuken is het product nog weg te denken. Het wordt beschouwd als een ontzettend veelzijdig en het gezondste natuurlijk product, en draagt tal aan gezondheidsvoordelen met zich mee. Sinds korte tijd wordt gember ook veel in drinken gebruikt, zoals gemberthee, gemberwater of het welbekende ‘gembershot’. Water waar gember in is verwerkt geeft je lichaam energie en kan zelfs je stofwisseling op een natuurlijke manier versnellen.

Hieronder staat een heerlijk recept voor gemberwater. Goed om de dag mee te beginnen, het zet je lichaam als het ware aan. Komt ie:

Ingrediënten
  • 1 glas water per persoon
  • 2 cm verse gember per persoon

Extra

  • theezakje naar keuze
Bereidingswijze

1. Breng een pan met het water aan de kook.

2. Snijd in de tussentijd de gember in dunne plakjes. Let op: je hoeft de gember niet te schillen, deze kun je gewoon mee laten koken en trekken.

3. Laat de gember vervolgens 4 minuten koken. Haal nu de pan van het vuur en laat het nog ongeveer 5 minuten trekken.

Klaar is je gemberwater! Mocht je dit te smaakloos vinden, dan kan je het natuurlijk ook in combinatie met een theezakje naar keuze doen!

Zo lang je in fase 2 zit kun je dit drankje alleen tijdens je maaltijden drinken, niet tussendoor. In de daarop volgende fasen kan je het gedurende de hele dag drinken. Geniet ervan!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page