terug
terug

Gepaneerde pompoen: een alternatief voor nuggets

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookBen je opzoek naar een vegetarische variant voor kipnuggets? Ik vond laatst een fantastisch recept en wil deze graag met jullie delen. Dit recept voor een alternatief voor kipnuggets, gepaneerde pompoen, is gezond en eigenlijk heel makkelijk om te maken. Heerlijk bij een goede soep of salade (zorg dan wel dat je de porties op elkaar aanpast). Het beste maak je dit recept natuurlijk in de herfst of winter; de echte pompoenseizoenen. Ik vind het altijd leuk om nét even iets ander voor te schotelen als ik mensen te eten krijg, en dat is met deze gepaneerde pompoen zeker gelukt. Hieronder lees je hoe ik het maak, succes!

Ingrediënten
 • 1 portie groente: pompoen
  Alternatief: zoete aardappel
 • 1 tl balsamicoazijn
 • 1 portie roggeknäckebröd of roggemeel (alternatief: boekweitmeel)
 • 1 el rozemarijn
 • 1 el kokosolie

Extra

 • eventueel: keukenmachine
 • eventueel eiwit: 4 el parmezaanse kaas
Bereidingswijze
 1. Snijd de pompoen in dunne schijven en blancheer deze kort in kokend water met een snufje zout, ongeveer 2 à 3 minuten.
 2. Vermeng ondertussen de kruiden met balsamicoazijn en smeer vervolgens de pompoen hiermee in.
 3. Verkruimel de roggeknäckebröd met de hand of in de keukenmachine fijn (je kunt dit ook vervangen door roggemeel) en paneer hiermee de pompoen. Zorg dat de stukken pompoen aan alle kanten bedekt zijn met het paneermeel. Als je eiwit wilt toevoegen, vermeng dat parmezaanse kaas met het paneermeel, heerlijk, maar let wel op dat je het overige deel van de portie parmezaanse kaas in de rest van de maaltijd stopt.
 4. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en braad hierin de gepaneerde pompoen langzaam gaar, totdat het paneermeel aan beide kanten goudbruin kleurt.

Tip: je kunt deze vegetarische nuggets natuurlijk ook in de oven maken. Verwarm dan de oven voor op 200ºC en schuif de gepaneerde pompoen 15 tot 20 minuten in de oven. Vergeet niet halverwege om te keren!

Eet smakelijk! Ik eet dit graag bij een soep of salade, maar het is ook heerlijk bij een stukje vlees of vis.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page