terug
terug

Gepaneerde vis

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookEen knapperig laagje knäckebröd doe je om een stukje verse vis om deze heerlijke gepaneerde vis te maken. Knäckebröd is het ultieme paneermeel wat zorgt voor een knapperige textuur. Daarnaast beschermt het de vis tegen uitdroging en vormt het tegelijkertijd een onweerstaanbaar knapperige buitenkant.

Ingrediënten:

1 portie schelvis (als alternatief kan koolvis of kabeljauw worden gebruikt)
1 portie knäckebröd
1 el pure kokosolie
1 tl citroenschil
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
¼ tl zwarte peper
Himalaya zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm een oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
  2. Maal het knäckebröd tot een fijn kruim en doe het samen met de citroenschil, knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout in een kom.
  3. Smeer de vis in met kokosolie en dep de vis vervolgens in het knäckebrödmengsel.
  4. Leg de vis op de bakplaat en zet 10-20 minuten in de oven totdat hij goudbruin kleurt. De tijd in de oven is sterk afhankelijk van de dikte van de vis. Dus de eerste keer even goed opletten en uitproberen.
  5. Serveer de gepaneerde vis met sperziebonen of asperges.

Dit is een gemakkelijk, gezond, krokant gebakken visrecept waar de hele familie van zal genieten. Laat de oven al het werk doen en als vanzelf krijg je een knapperig korstje.
Natuurlijk kun je de gepaneerde vis ook in de koekenpan bakken. Maak dan kokosolie heet in de koekenpan en schrooi de vis aan beide kanten dicht en krokant. Laat 5 tot 10 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) op laag vuur gaar worden. Serveer in combinatie met groenten, zoals sperziebonen of asperges.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page