terug
terug

Geroosterd lamsvlees uit de oven

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Geroosterd lamsvlees en groenten uit de oven is feestelijk en heerlijk om bijvoorbeeld met Pinksteren te eten. Een lamsbout is een geweldig hoofdgerecht, de bout wordt krokant van buiten en lekker mals van binnen. Het gerecht krijgt een extra lenteboost door de verse kruiden en de heerlijke groenten. Dit recept gaat uit van een feestdag waarbij je een hele lamsbout serveert voor je gasten of het gezin. Als je het programma al wat langer volgt heb je inmiddels een goed gevoel van de portiegrootte en is dat geen probleem. Als je nog niet zo lang bezig bent, kun je heel goed een schijf lamsbout nemen als portie voor jezelf. Pas dan wel de tijd aan dat het in de oven staat. Zelf begin ik al te watertanden, dus we gaan gauw aan de slag!

Ingrediënten:

1 lamsbout (het liefst biologisch)
⅓ portie knolraap, grof gesneden
⅓ portie rode ui, geschild en grof gesnipperd
⅓ portie knolselderij, geschild en grof gesneden
3 tenen knoflook, fijngehakt
5 el rozemarijn, geplukt
5 el peterselie, geplukt
2 el tijm, geplukt
2 tl citroenrasp
1 el mosterd (of maak zelf suikervrije mosterd)

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de ​​oven voor op 170°C.
  2. Maal in een keukenmachine de knoflook, rozemarijn, peterselie, tijm en citroenrasp tot een dikke kruidenpasta en doe op het laatst de mosterd erdoor.
  3. Smeer de lamsbout in met de kruidenpasta.
  4. Doe de knolraap, rode ui, knolselderij en de rest van de knoflook in een ovenschaal.
  5. Leg de lamsbout op de groente in de ovenschaal.
  6. Plaats het lamsvlees in de oven en rooster ongeveer 1 uur. De tijd dat het lam nodig heeft, is afhankelijk van de grootte van de bout en of je ervan houdt dat het vlees rosé is of super gaar.
  7. Haal vervolgens het lamsvlees uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Laat het 20 minuten afgedekt rusten.
  8. Serveer de lamsbout met kruidenkorst in plakken met de geroosterde groente.

Eet smakelijk. Super toch? Dit recept! Eén lamsbout is zeker genoeg voor het hele gezin, zeker als je het samen met lekkere groenten serveert. Blijft er nog wat over? Geen probleem, ook de volgende dag is het geroosterd lamsvlees nog erg lekker, warm of koud.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page