terug
terug

Geroosterde groenten met harissayoghurt en za’atar

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Ben je op zoek naar een bijzonder gerecht, iets wat je nog niet eerder hebt gemaakt? Dan komt deze geroosterde groenten met harissayoghurt en za’atar waarschijnlijk wel in de buurt. Deze kruiden, harissa en za’atar uit het Midden-Oosten, geven smaak aan de aardse geroosterde rode biet en pompoen – een heerlijk vullende avondmaaltijd. Daarnaast bevat dit recept ook veel verse kruiden en citroen, gewoon superlekker. Ik kan niet wachten om het recept met jullie te delen, komt ‘ie:

 Ingrediënten:

1 portie groente: bieten (rood en geel) en pompoen, aanvullen met sap van ½ citroen (let op, dit is onderdeel van je fruitportie)
1 portie eiwit: Griekse yoghurt
1 tl za’atar
1 tl sumak
1 tl komijnpoeder
2 el olijfolie (extra vierge)
1 tl citroenrasp
1 tl harissapasta
peper en zout
1 tl chilivlokken (garnering)
1 hand verse munt (garnering)

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de bieten in tweeën of in vieren, afhankelijk van de grootte. Snijd ook de pompoen in stukken.
  3. Meng de za’atar, komijnpoeder en peper en zout door elkaar.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de groente hierover en besprenkel met de olijfolie. Strooi vervolgens ook het kruidenmengsel over de groente en meng alles goed met elkaar.
  5. Rooster het geheel gedurende 30 minuten in de oven, tot de groente knapperig is aan de randen.
  6. Ondertussen meng je de Griekse yoghurt, de citroen- rasp en sap en wat peper en zout met elkaar. Roer als laatste de harissapasta er doorheen.
  7. Doe het yoghurtmengsel op een bord en verdeel de geroosterde groente hierover wanneer deze gaar zijn.
  8. Bestrooi je gerecht met wat chilivlokken en verse munt als garnering.

Klaar!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page