terug
terug

Geroosterde kikkererwten in een gezonde salade

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Eindelijk kan ik jullie mijn recept voor salade met geroosterde kikkererwten geven. Ik was dit al langer van plan, maar elke keer schoten er weer andere, minstens zo lekkere, recepten tussendoor. Maar er zijn ergere dingen in de wereld, toch? Kikkererwten zijn een van de gezondste voedingsmiddelen in de wereld! Ze zijn een bron van plantaardige eiwitten, vele vitamines B en mineralen zoals ijzer. Bovendien zorgen ze door de vezels voor een lang verzadigd gevoel, zodat je makkelijk een aantal uur vooruit kunt. Lees hieronder gauw het recept:

Ingrediënten:

Kikkererwten

1 portie eiwit: kikkererwten (gebruik je peulvruchten uit blik of pot? Laat ze uitlekken en spoel ze goed af voor gebruik. Gebruik je gedroogde peulvruchten? Week deze dan één nacht van tevoren in een ruime kom met water en kook vervolgens 45-60 minuten voordat je ze toevoegt aan het recept)
2 el olijfolie
snufje zout
1 tl chilipoeder
1 tl kerriepoeder
1 tl gemalen komijn
½ tl garam masala
1 el verse tijm

Salade

1 portie groente: voornamelijk courgette en radijs, aanvullen met sla naar keuze en rode ui
Alternatief: spinazie en champignons
1 el extra vierge olijfolie (garnering)
peper en zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Spoel de kikkererwten goed af onder stromend water en dep vervolgens goed droog met een schone theedoek of keukenpapier. Laat ze vervolgens enkele minuten liggen zodat ze helemaal opdrogen. Het kan zijn dat er velletjes van de kikkererwten afkomen, deze kun je weggooien, maar je hoeft niet alle velletjes er één voor één af te pellen.
  3. Doe de kikkererwten in een kom en meng de olijfolie en het zout er goed doorheen, zodat alle kikkererwten met een laagje olie bedekt zijn.
  4. Mix de kruiden door elkaar en voeg vervolgens toe aan de kom. Meng door de kikkererwten heen.
  5. Verdeel de kikkererwten gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20 tot 30 minuten in het midden van de oven. Hussel elke tien minuten een keer om. De kikkererwten zijn klaar als ze licht verkleuren en je de kruiden goed kunt ruiken. Krokant vanbuiten, zacht vanbinnen!
  6. Bereid ondertussen de salade. Snijd de courgette in plakken en bak deze in een grillpan tot er mooie grilstrepen ontstaan.
  7. Snijd ondertussen de radijs in fijne plakken en snipper de rode ui.
  8. Verdeel de sla over je bord en verdeel de courgette, radijs en rode ui hierover.
  9. Doe nu de kikkererwten er bovenop en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  10. Garneer als laatste met een scheut olijfolie. Het liefst extra vierge, voor wat extra smaak.

Enjoy! De geroosterde kikkererwten geven echt een geweldige touch aan een simpele – maar superheerlijke – salade. Ik ben in ieder geval dol op de knapperige bite.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page