Geroosterde paprika-wortelsoep met pit

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



En voor je het weet is het alweer bijna December… De dagen worden kouder en de avonden langer. Tijd voor een gezonde geroosterde paprika-wortelsoep, mét pit! Een soep bomvol vitaminen en mineralen om je lijf een extra boost te geven en voldoende chilipeper om op te warmen. Door de paprika’s te roosteren in de oven geeft dit je soep een geweldige en volle smaak, echt anders dan wanneer je dit niet zou doen. Dus, als je de tijd hebt, zeker doen dat roosteren! Ik heb het recept hieronder voor je opgeschreven:

Ingrediënten:

1 portie groente: ½ deel paprika, ¼ deel wortel en ¼ deel rode ui
1 of 2 chilipepers (kijk zelf hoe pittig je het wilt maken!)
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
1 el kokosolie of ghee
250 ml zelfgemaakte groentebouillon (of maak zelf bouillonpoeder)
1 tl cayennepeper
1 tl paprikapoeder
peper en zout
1 hand verse peterselie (garnering)

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

staafmixer

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Snijd de steeltjes uit de paprika en verdeel de paprika in vieren en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de stukken met olijfolie, peper en zout. Zet gedurende 25-30 minuten in de oven, tot de paprika zacht is geworden en licht geroosterd.
  3. Verwarm ondertussen de kokosolie of ghee in een soeppan op middelhoog vuur.
  4. Pel en snipper de ui en doe ze in de pan. Snijd ondertussen de knoflook fijn en voeg deze na ongeveer 3-4 minuten toe. Bak nog 2 minuten mee op laag vuur.
  5. Snijd de chilipeper(s) in ringen en verwijder de zaadlijsten. De zaden zijn heel scherp. Als je daarvan houdt kun je die er natuurlijk inlaten…
  6. Snijd de wortel in stukjes en voeg deze samen met de chilipeper toe aan de pan. Bak nog enkele minuten mee.
  7. Haal de paprika uit de oven en voeg direct toe aan de pan.
  8. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten zacht koken, tot de wortel zacht geworden is.
  9. Pureer de soep vervolgens tot een glad geheel.
  10. Breng op smaak met cayennepeper, paprikapoeder en peper en zout.
  11. Maak je soep af met wat verse peterselie als garnering.

En genieten maar! Natuurlijk kun je geheel zelf bepalen hoe pittig je de soep maakt, maar van mezelf weet ik: hoe pittiger, hoe beter! Tot op zekere hoogte natuurlijk…

En dan nog een laatste tip: je maakt je maaltijd helemaal compleet met een heerlijke snee zelfgebakken roggebrood.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page