Gestoomde kipfilet

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Kip blijft toch altijd lekker, in alle mogelijke variaties. Dit is een hele eenvoudige bereiding, maar doordat je de kipfilet langzaam laat garen in de oven houdt de kip zijn smaak. En natuurlijk de verse groenten en kruiden maken het af. Als citroen niet op je lijst staat, kun je ook citroengras gebruiken (in stukjes snijden geeft de meeste smaak). De smaak is wel net iets anders, maar ook heerlijk. En natuurlijk kun je aan het eind wat citroenschil (van de biologische citroen) over het gerecht raspen.
Dat lekker eten zo eenvoudig kan zijn!

Ingrediënten:

1 portie kipfilet
1 portie groenten (wortel, venkel, lente-ui)
(biologische) citroen (let op, dit is onderdeel van je fruitportie)
75 ml groentebouillon
¼ tl venkelzaad
piment en vers gehakte dille
peper en Himalaya zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Was de groenten, maak schoon en snijd ze in dunne reepjes of plakjes. Was zo nodig de citroen en snijd deze in dunne plakjes.
  2. Breng de kipfilet op smaak met peper en zout. Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vet en bak het vlees 2 minuten aan elke kant. Haal de filet uit de pan.
  3. Doe de groenten samen met venkelzaad, piment en schijfjes citroen bij het braadvocht in de pan en bak ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Blijf goed roeren.
  4. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 150°C. Doe de groenten in een ovenschaal. Leg het vlees erop en giet de bouillon erbij.
  5. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats in de hete oven. Laat het ongeveer 20 minuten garen.
  6. Bestrooi met vers gehakte dille voor het serveren.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page