Gestoomde Witvis met Asperges I Recept Metabolic Balance

Gestoomde witvis met asperges

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!



Een snelle en gezonde techniek om vis en asperges te koken met behoud van hun voedingsstoffen, kleur en textuur, zónder olie te gebruiken. Zo kun je dit recept al maken als je nog in fase 2 zonder olie zit. Stomen is ideaal als kookmethode zonder gedoe en is een goed alternatief voor bijvoorbeeld het bakken van de vis. Andere groenten die ook goed kunnen worden gestoomd zijn bijvoorbeeld: broccoli, wortelen, bloemkool, sperziebonen, courgette en bladgroenten zoals spinazie. Klaar voor? Dan volgt nu het recept voor gestoomde witvis met asperges.

Ingrediënten:

1 portie kabeljauwfilet (als alternatief kan koolvis of schelvis worden gebruikt)
1 portie asperges
½ tl citroenschil
zwarte peper, naar smaak
zout, naar smaak

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Benodigdheden:

stoompan
bamboemandje

Bereidingswijze:
  1. Kruid de vis met zout en zwarte peper en als de filets wat dunner zijn, vouw je ze tot een gelijkmatig pakketje.
  2. Zet een stoompan op hoog vuur en voeg vijf centimeter water toe. Breng het water aan de kook en plaats een bamboemandje boven het water. De mand mag het water niet aanraken en moet net boven de waterlijn worden geplaatst.
  3. Plaats een hittebestendig bord in de stoompan en leg de vis op het bord. Dek de pan af met het deksel en laat de vis 5 minuten stomen.
  4. Bereid de asperges voor door ze te wassen en desgewenst te schillen. Asperges kunnen als geheel worden gestoomd of naar wens in kleinere stukjes.
  5. Leg de asperges naast de vis in de mand/stoompan.
  6. Stoom de asperges en vis nog 5 tot 8 minuten tot de asperges gaar zijn en de vis ondoorzichtig is.
  7. Serveer de asperges en vis na het stomen met verse citroenschil. 

Lekker, hè! En supergezond, want door je groente te stomen in plaats van te koken, blijven er meer vitamines en mineralen behouden. Geniet van deze gestoomde witvis met asperges.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page