Courgette gevuld met lamsgehakt
Courgette gevuld met lamsgehakt
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookDe courgette wordt uitgehold en vervolgens gevuld met heerlijk gekruid lamsgehakt voor een stevig diner. Zo’n gevulde groente ziet er altijd feestelijk uit, vind je niet? Bovendien maakt de vulling de courgette extra lekker, door de verschillende smaken waarmee het wordt gemengd.
Ingrediënten:
✓ 1 portie lamsgehakt (als alternatief kan rundergehakt of varkensgehakt worden gebruikt)
✓ ¾ portie courgette
✓ ¼ portie rode ui, fijngesnipperd
✓ 1 tl knoflook, fijngehakt
✓ 1 el peterselie, fijngehakt
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
- Meng in een kom het lamsgehakt, de rode ui, de knoflook en de peterselie.
- Snij de courgette in stukjes van ongeveer 4 cm. Haal met een lepel het vruchtvlees uit de courgette.
- Vul de courgette met het lamsgehaktmengsel.
- Leg de gevulde courgette op de bakplaat en schuif in de oven.
- Bak de courgette in 35 minuten gaar en serveer.
Een Turkse klassieker: courgette gevuld met lamsgehakt. De courgette kan ook worden gevuld met groenten zoals paprikablokjes, champignons of spinazie. Probeer dit recept ook eens uit met aubergine in plaats van courgette. Ook erg lekker!