terug
terug

Gevulde paprika met hummus en verse kruiden

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookVolgens mij is het weer eens tijd voor een nieuwe variant op de gevulde paprika. Al eerder maakte ik gevulde paprika recepten, allemaal ontzettend lekker natuurlijk. Jullie zullen het mij dan ook vast niet kwalijk nemen dat ik met nóg een variant aankom: gevulde paprika met hummus, tomaat en verse kruiden. Hummus wordt gemaakt van kikkererwten en is daarom een fijne bron van eiwitten. Dit recept houdt je dan ook lang verzadigd. Fijn, hè! Hieronder lees je het recept zodat je direct aan de slag kunt.

Ingrediënten:

1 portie eiwit: ½ deel hummus (lees hier hoe je hummus heel eenvoudig zelf maakt), ½ deel kikkererwten (gebruik je peulvruchten uit blik of pot? Laat uitlekken en spoel goed af voor gebruik. Gebruik je gedroogde peulvruchten? Week deze dan één nacht van tevoren in een ruime kom met water en kook vervolgens 45-60 minuten voordat je ze toevoegt aan het recept.)
1 portie groente: 1 paprika (meestal is een halve voldoende voor 1 portie), aanvullen met cherrytomaatjes, rode ui en rucola
handje verse koriander (garnering)
Alternatief: rozemarijn, tijm, Italiaanse kruidenmix
peper en zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

handje Parmezaanse kaas (fase 3)

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de paprika in de lengte in tweeën en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Zelf laat ik het groene steeltje meestal zitten omdat ik dit er mooi uit vind zien, maar je kunt het net zo goed verwijderen, net wat jij makkelijk vindt!
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de gehalveerde paprika(’s) erop met de bolle kant naar beneden. Zo heb je een soort bakje en kun je de paprika vullen.
  4. Beleg de paprika(‘s) eerst met de kikkererwten, smeer er daarna een goede laag hummus op. Zet voor 10 minuten in de oven.
  5. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in vieren en hak de koriander fijn.
  6. Haal de paprika’s uit de oven en doe er nog een laag cherrytomaatjes op. Zit je al in fase drie en ben je dol op Parmezaanse kaas? Strooi dan een beetje over de paprika(‘s). Schuif de paprika(‘s) daarna nog 5 tot 8 minuten terug in de oven.
  7. Haal de paprika(‘s) uit de oven en breng op smaak met peper en zout en maak het geheel af met wat verse koriander ter garnering.

Smakelijk eten! Fijn hè, dat dit gerecht zo snel op tafel staat. En hartstikke lekker ook. Als je nou niet zo’n fan bent van koriander, kun je natuurlijk andere kruiden gebruiken, dat is geheel aan jou.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page