terug
terug

Gevulde paprika met kalkoenborst

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Heb je een keer een avond wat meer tijd om te koken? Maak dan deze gevulde paprika met kalkoenborst. Wist je dat kalkoen een hogere concentratie eiwit bevat dan kippenvlees en bovendien een grote vertegenwoordiger van ijzer is? Hartstikke gezond dus, en als je het op deze manier klaarmaakt ook nog eens om je vingers bij af te likken. Ik weet zeker dat je het bij dit recept niet bij één keer laat. Zet hem op!

Ingrediënten:

1 portie eiwit: kalkoenborst
Vegetarisch alternatief: pompoen
1 portie groente: één hele paprika en rest van je portie aanvullen met ui
2 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
peper en zout
1 stuk (rogge) knäckebröd

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

1 hand Parmezaanse kaas

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Snijd de bovenkant van de paprika af en verwijder de zaadjes. Plaats in een ovenschaal.
  3. Snijd vervolgens de kalkoenborst in kleine stukjes en breng op smaak met de kruiden in een kom.
  4. Snipper de ui en voeg deze toe aan de kom met de kalkoen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Vul nu de paprika met de kalkoen.
  6. Verkruimel het knäckebröd (in een keukenmachine of met de hand) en strooi dit over de gevulde paprika.
  7. Schuif nu de gevulde paprika’s de oven in. Na ongeveer 20 minuten is je maaltijd klaar!

Zit je in de vierde fase? Strooi dan als extra smaakmaker nog een handje Parmezaanse kaas over de knäckebröd kruimels heen voordat je de gevulde paprika in de oven schuift.

Geniet van deze gevulde paprika met kalkoenborst. Eet je liever vegetarisch? Vervang de kalkoen dan bijvoorbeeld door pompoen, even kort koken en vervolgens in een klein laagje olie bakken in de pan, vullen in de paprika en nog even onder de grill!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page