Zoete aardappel gevuld met feta
Zoete aardappel gevuld met feta
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookEen hartige geroosterde zoete aardappel gevuld met heerlijke fetakaas. De ideale lichte lunch of diner. Dit gerecht zit boordevol koolhydraten, vezels, rijke eiwitten en veel smaak. Een gerecht dat in slechts 10 minuten kan worden bereid en in de oven gaat voor de garing en een knapperige schil.
Ingrediënten:
✓ 1 portie fetakaas, verkruimeld (als alternatief kan mozzarella of geitenroomkaas worden gebruikt)
✓ 1 portie zoete aardappelen
✓ 2 tl ghee
✓ ½ tl cayennepeper
✓ 1 el bieslook, fijngehakt
✓ peper en Himalaya zout
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.
Bereidingswijze:
- Verwarm een oven voor op 200°C en leg de zoete aardappel op een bakplaat.
- Prik de zoete aardappel in met een vork en besprenkel met ghee.
- Zet de zoete aardappel in de oven en rooster in 30 minuten gaar.
- Laat de zoete aardappel 5 minuten afkoelen en snijd hem doormidden.
- Gebruik een vork om het binnenste van de zoete aardappel te pureren en bestrooi met de verkruimelde fetakaas, cayennepeper en gehakte bieslook.
Garneer de zoete aardappel met verse kruiden, zoals bieslook, peterselie, munt of kervel. In ons recept hebben we cayennepeper toegevoegd om het gerecht wat pittigheid te geven. Zoete aardappel is ook erg lekker in combinatie met paprikapoeder, knoflookpoeder en oregano.