Gezond ontbijt met mango, knolselderij en wortel

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookHet kan soms lastig zijn om zowel groente als fruit in je maaltijden te verwerken. Maar gelukkig is daar een heerlijke oplossing voor: een noten- en pittentaartje van mango, knolselderij en wortel. Waarschijnlijk niet iets wat je al elke dag eet, maar het is het zeker waard om dit gerecht eens uit te proberen. Op deze manier krijg je heel veel verschillende, supergezonde voedingsstoffen binnen die in mango, knolselderij, wortel, amandelen en zonnebloempitten zitten. Een heel compleet en gezond ontbijt dus, als goede start van de dag. Lees gauw verder voor het recept:

Ingrediënten:

1 portie fruit: mango
1 portie groente: voornamelijk knolselderij en wortel en 1 of 2 el avocado
1 portie eiwit: amandelen en zonnebloempitten
1 el kokosolie of ghee

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

  • een kleine ringvorm
Bereidingswijze:
  1. Schil de knolselderij. Dit gaat het makkelijkst door de knol doormidden te snijden en op de platte kant op een snijplank te zetten en met een scherp mes net onder de schil langs de knol te gaan, met de vorm mee. Snijd vervolgens halfronde plakken van ongeveer 1 cm dik.
  2. Snijd de wortel(s) in plakjes in breng ze in een pan water aan de kook tot deze beetgaar zijn, ongeveer 6-8 minuten. De kooktijd is korter dan normaal omdat je de wortel niet in zijn geheel kookt, maar in plakjes.
  3. Verwarm de kokosolie of ghee in een koekenpan en bak de knolselderij aan beide kanten, tot deze iets bruin kleurt.
  4. Verwarm ondertussen een droge koekenpan op hoog vuur en rooster de amandelen en zonnebloempitten. Laat enkele minuten afkoelen.
  5. Prak de avocado tot een glad geheel en meng hier vervolgens de noten-en pittenmix doorheen. De avocado dient als een soort plakmiddel, om het geheel bij elkaar te houden.
  6. Snijd als laatste de mango in plakken.
  7. Dan is het nu tijd om te gaan stapelen. Zet de ringvorm op een bord en begin met een laag mango, dan knolselderij, noten- en pittenmix en wortel. Herhaal tot je ingrediënten op zijn! Tip: maak je stapels niet te hoog en maak gerust meerdere stapels.

Klaar! Een ontbijttaartje bomvol gezonde brandstof, voor een energieke start.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page