terug
terug

gezonde aubergine pizza met mozzarella

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!



Herken je dat? Je wilt graag iets gezonds eten, maar elke keer lijken je gedachten weer af te dwalen naar minder gezonde voedingsmiddelen. Voor mij is dat in ieder geval niets nieuws. Ik wilde daar graag iets op bedenken en na een korte speurtocht had ik de oplossing gevonden: gezonde aubergine pizza! Aubergine is naast erg lekker, ook zeer voedzaam én koolhydraatarm. Het is een lichte maaltijd waar je lijf toch veel aan heeft. Je topt de pizza af met toppings naar keuze, dus de ingrediënten kun je geheel zelf aanpassen. Ik zal je direct vertellen hoe je deze kleine pizza’s bereidt, het recept vind je hieronder: 

Ingrediënten
  • 1 portie groente: de helft aubergine, aanvullen met cherrytomaatjes, champignons en lente-ui
  • 1 portie eiwit: mozzarella
    Alternatief: geiten(room)kaas, chèvre, parmezaanse kaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 el oregano (vers of gedroogd)
  • 1 el tijm (vers of gedroogd)
  • verse basilicum (garnering)
  • peper en zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de aubergine in plakken of schijven van ongeveer 1 cm dik en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Smeer de aubergine in met olijfolie, strooi de oregano en tijm erover en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de cherrytomaatjes, champignons en lente-ui in dunne schijven en ringen en verdeel deze over de auberginebodems.
  5. Verdeel als laatste de mozzarella (of andere kaas) over de auberginebodems en bak de pizza’s in ongeveer 20 minuten gaar.
  6. Garneer de pizza’s met wat verse basilicum en eventueel peper voor extra smaak.

Smullen maar! Ik heb deze gezonde aubergine pizza dit keer zonder tomatensaus gemaakt, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om die wel als eerste laag op de bodem te smeren, hartstikke lekker.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page