terug
terug

Gezonde bietenspread met geitenkaas

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookJaaa! Ik ben er weer met een fantastische groentespread die je heerlijk op een snee zelfgemaakt roggebrood kunt smeren, of bij je (kaas)maaltijd kunt eten: gezonde bietenspread met geitenkaas. Biet en geitenkaas is sowieso een heel goede combinatie: ik ben er dol op. Bieten zijn de ideale groente als je opzoek bent naar een goede dosis vitaminen en mineralen. De rode knollen zitten bomvol kalium, foliumzuur en, niet te vergeten, antioxidanten. Deze bietenspread met geitenkaas wil je dus zeker niet missen. Lees hieronder het recept:

 Ingrediënten:

1 portie eiwit: geitenkaas (vind je dit wat veel? Zorg dan dat je de rest van de geitenkaas op een andere manier in dezelfde maaltijd verwerkt)
1 portie groente: rode biet, aanvullen met sap van ½ citroen (let op, dit is onderdeel van je fruitportie) (Geen citroen op je lijst? Geen probleem, de schil mag je altijd gebruiken als smaakmaker)
Alternatief: gele biet
2 el verse peterselie
peper en zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

zonnebloempitten (fase 3)
keukenmachine of staafmixer

Bereidingswijze:
  1. Kook de bieten in ongeveer 30 minuten gaar in water met een snufje zout. Gebruik je grote bieten? Snijd deze dan eerst doormidden, of zelfs in vieren. Dit verkort de kooktijd.
  2. Laat de bieten goed afkoelen en doe deze vervolgens samen met de geitenkaas, peterselie en het citroensap in de keukenmachine.
  3. Zit je al in fase drie? Rooster dan een handje zonnebloempitten in een droge pan en voeg deze ook toe aan de keukenmachine.
  4. Mix het geheel tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.

Genieten maar! Zo simpel, en toch zo ontzettend gezond.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page