terug
terug

Gezonde gevulde courgette met mozzarella

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor wat je gaat koken deze week? Maak dan deze gezonde gevulde courgette met mozzarella uit de oven. Simpel en lekker! Het recept vind je hieronder:

Ingrediënten
  • 1 portie groente: courgette, tomaat, spinazie, aanvullen met ui
  • 1 portie eiwit: (buffel)mozzarella
  • 1 teen knoflook
  • 1 el kokosolie
  • 2 el (extra vierge) olijfolie
  • 1 el oregano
  • peper en zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Snijd de courgette in de lengte door de helft en verwijder het vruchtvlees.
  3. Kook de spinazie in een pan met water tot dat het geslonken is, dit duurt ongeveer 2 minuten. Laat de spinazie vervolgens uitlekken in een vergiet.
  4. Kook de halve courgettes een paar minuten (3 à 4) in water.
  5. Pel en hak de ui, pers de knoflook en snijd de tomaat en 2/3 van de mozzarella in kleine stukjes. Snijd de overige mozzarella in plakken.
  6. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook. Voeg na twee minuten de spinazie, tomaten, 2/3 van de mozzarella en oregano toe.
  7. Vul de courgette helften met het mengsel en sprenkel er een beetje olijfolie overheen.
  8. Leg de overige mozzarella plakjes er bovenop, breng op smaak met peper en zout en plaats de courgette in de oven op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak de courgette ongeveer 15 tot 20 minuten.

Als het goed is wordt je keuken gevuld met de lekkerste geuren, het maken van deze gezonde gevulde courgette is dan ook echt een feestje.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page