Gezonde kipnuggets met crispy roggekruim
Gezonde kipnuggets met crispy roggekruim
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookKipnuggets, wie lust ze niet? Een heerlijk malse hap, maar doorgaans niet erg gezond. Gelukkig weten we hier bij Metabolic Balance altijd wel een gezonde versie van te maken: gezonde kipnuggets met een knapperig jasje van roggekruim. Klinkt goed toch? En er komt geen enkele frituurpan aan te pas, we maken ze lekker in de oven. Je zult snel genoeg merken, ook dan worden ze heerlijk knapperig van buiten en mals vanbinnen. Super als je jezelf een keer wilt verwennen, of als je een kindervriendelijke maaltijd wilt bereiden. Hieronder volgt het recept:
Ingrediënten:
✓ 1 portie kipfilet of kippendijen
✓ 1 stuk roggeknäckebröd
✓ 1 el kokosolie
✓ ½ tl knoflookpoeder
✓ ½ tl paprikapoeder
✓ peper en zout
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.
Extra
✓ ½ tl chilivlokken
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Snijd de kipfilet of kipdijfilet in kleine stukken. Ik neem zelf het liefst kippendijen omdat dat iets malser vlees is, maar ook met kipfilet werkt het goed. Besmeer de stukjes kipfilet met een klein beetje kokosolie.
- Verkruimel het knäckebröd met de hand, vijzel of in de keukenmachine tot je een fijn soort paneermeel hebt.
- Voeg de kruiden en peper en zout naar smaak toe aan het roggepaneermeel en hussel goed door elkaar.
- Paneer de stukjes kip met het gekruide paneermengsel en leg de kipnuggets op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Schuif de kipnuggets in de oven gedurende 20 à 25 minuten, totdat ze goudbruin en crispy zijn. Let op: keer de kipnuggets na 10 minuten om, zodat ze aan beide kanten voldoende garen. Serveer direct en geniet!
Houd je van een beetje pit? Voeg dan wat chilivlokken toe aan je paneermeel.
Tip: wil je deze gezonde kipnuggets zonder olie maken? Laat dan gerust de kokosolie achterwege.