Gezonde rode linzensoep met wortel en bleekselderij

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Een echt lekkere en gezonde rode linzensoep? Die heb ik voor je. Je kunt met linzen ontzettend veelzijdig koken en deze soep kan in onze lijst met linzen recepten niet ontbreken. Linzen zijn oergezond, niet alleen vanwege de vele plantaardige eiwitten, maar ook omdat het zoveel vezels heeft. Daarnaast hebben linzen een positieve invloed op een stabiele bloedsuikerspiegel. Hierdoor heb je minder gauw honger. En dat is natuurlijk goed omdat je dan minder behoefte hebt om te snoepen of te snacken na het eten. Klinkt goed toch? Ik zou zeggen: lees het recept hieronder goed door en ga direct aan de slag.

Ingrediënten:

1 portie eiwit: rode linzen (gebruik je peulvruchten uit blik of pot? Laat uitlekken en spoel goed af voor gebruik. Gebruik je gedroogde peulvruchten? Week deze dan één nacht van tevoren in een ruime kom met water en kook vervolgens 45-60 minuten, voordat je ze toevoegt aan het recept.)
Alternatief: bruine of groene linzen
1 portie groente: wortel/winterpeen, bleekselderij, aanvullen met ui
250 ml zelfgemaakte groentebouillon (of maak zelf bouillonpoeder)
1 tl harissa
1 tl cayennepeper
peper en zout
1 hand verse koriander (garnering)

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

staafmixer
1 el Griekse yoghurt (fase 3) (garnering)

Bereidingswijze:
  1. Pel en hak de ui fijn.
  2. Verwarm een dun laagje bouillon in een hoge pan en ‘bak’ hierin de ui gedurende 3 tot 4 minuten.
  3. Snijd de wortel en bleekselderij in stukjes en doe dit samen met de rest van de bouillon in de pan. De groente en de linzen moeten onder water staan, dus doe er wat extra water bij als dat nodig is.
  4. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen.
  5. Ondertussen de koriander grof snijden.
  6. Zet het vuur uit en pureer de rode linzensoep tot een glad geheel met behulp van de staafmixer. Breng op smaak met harissa, cayenne en peper en zout.
  7. Garneer als laatste met wat koriander. Zit je in fase drie? Dan kun je een lepel Griekse yoghurt toevoegen, ook ter garnering.

Zo, dat is gepiept!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page