terug
terug

Gezonde spinaziesalade met sardientjes

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookHmm, dit heerlijke warme weer vraagt om een lichte maaltijd. Zoals bijvoorbeeld deze gezonde spinaziesalade met sardientjes. En wist je dat sardines hartstikke gezond zijn? De vele verschillende voedingsstoffen die sardines bevatten zijn zeer nuttig voor je lichaam. Eén van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van sardines is het voorkomen van hart- en vaatziekten. Dit komt doordat ze rijk zijn aan omega 3 vetzuren. Daarnaast is ook het voorkomen van bloedstolsels te danken aan deze omega 3 vetzuren. Bovendien geven de voedingsstoffen in sardines je immuunsysteem een boost en zorgen ze voor een stralende huid. Ze gaan daarnaast ook insulineresistentie tegen én hebben sardines antioxiderende eigenschappen. Een hele mond vol positieve invloeden dus.

Kan je niet wachten om sardines te eten? Bekijk het recept hier onder:

Ingrediënten:
  • 1 portie eiwit: sardientjes
  • 1 portie groente: voornamelijk komkommer, paprika, tomaat en avocado, aanvullen met 2 goede handen verse spinazie, groene olijven en kappertjes (goed afspoelen voor gebruik)

Dressing

  • 1 el olijfolie
  • 1tl balsamicoazijn
  • peper en zout
  • citroensap (let op, dit is onderdeel van je fruitportie) (Geen citroen op je lijst? Geen probleem, de schil mag je altijd gebruiken als smaakmaker)
Bereidingswijze

1. Was de spinazie goed, en leg dit als basis op een bord.

2. Snijd vervolgens alle groenten en de sardines klein en leg dit op het bed van spinazie.

3. Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar en voeg deze toe als topping over de salade (of bekijk een andere dressings).

Simpel maaltje zo he? Maar zonder twijfel ontzettend lekker en gezond. Ook is deze gezonde spinaziesalade met sardientjes handig om mee te nemen naar je werk als lunch. Neem jij wel eens een salade mee naar werk? Laat het me weten in een comment onderaan deze pagina.

Wel zin in vis, maar niet zo’n fan van sardientjes? Probeer dan deze heerlijke vissalade eens. Zo heb je wel de gezondheidsvoordelen van vis, maar dan met een net andere smaak.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page