terug
terug

Gezonde Thaise linzensoep (fase 3)

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Een Thaise linzensoep haalt altijd het beste in mij naar boven. Zelfs als ik er even niet zo lekker in zit, word ik altijd weer enthousiast van dit recept. Het doet mij denken aan de reis die ik maakte door de Thaise landschappen en langs de prachtigste stranden, heerlijk! Thailand staat bekend om zijn smaakvolle streetfood, en natuurlijk heb ik een aantal recepten mee naar huis genomen. Zo ook deze gezonde Thaise linzensoep, om je vingers bij af te likken zo perfect! De soep is smaakvol, verwarmend en ook nog eens makkelijk om te maken. En een andere leuke bijkomstigheid: het is spotgoedkoop. De soep maken we met rode linzen, bomvol plantaardige eiwitten en vezels. Wanneer test jij dit recept?

Ingrediënten
  • 1 portie eiwit: rode linzen
  • 1 portie groente: voornamelijk zoete aardappel en doperwten, aanvullen met rode ui
  • sap van 1/2 limoen (of citroen) (let op, dit is onderdeel van je fruitportie)
  • 200 ml zelfgemaakte groentebouillon (of maak zelf bouillonpoeder)
  • 1 teen knoflook
  • chilipeper
  • 1 el kokosolie
  • 125 ml kokosmelk (fase 3)
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 stengel citroengras
  • verse peterselie
  • verse koriander
  • verse Thaise basilicum
  • peper en zout

Extra

  • staafmixer
Bereidingswijze
  1. Verwarm de kokosolie in een diepe pan en pel en snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook in grove plakjes. Fruit dit enkele minuten in de pan aan.
  2. Snijd de chilipeper fijn. Afhankelijk van jouw voorkeur kun je de zaadlijsten met pitjes laten zitten, dat maakt je soep straks iets pittiger, anders verwijder je deze. Je kunt ook een halve chilipeper toevoegen, net wat jij lekker vindt. Voeg deze toe wanneer de ui glazig is en bak het even mee.
  3. Snijd de zoete aardappel in stukken en voeg deze ook toe aan de pan en bak kort aan. Je kunt er voor kiezen de aardappel eerst te schillen, maar ik laat de schil er altijd aanzitten omdat daar relatief veel vitamines en andere gezonde voedingstoffen in zitten.
  4. Na enkele minuten voeg je de linzen en de groentebouillon toe, zorg dat alles onder water staat. Breng het geheel aan de kook gedurende 10 tot 15 minuten. Indien nodig kun je nog wat extra water toevoegen.
  5. Als de linzen gaar zijn en de zoete aardappel zacht van structuur geworden is, pureer je het geheel tot een gladde soep.
  6. Breek of kneus de citroengrasstengel (zo komt er meer smaak vrij) en voeg deze toe aan de pan. Pers een halve limoen uit boven de pan en voeg de kokosmelk toe. Let op: houd een klein beetje kokosmelk over voor straks als garnering.
  7. Voeg de (verse) kruiden toe naar smaak en kook de doperwten de laatste paar minuten mee. Hoe langer je ze kookt, hoe zachter ze worden. Persoonlijk houd ik er van als er nog een beetje bite in zit, dus ik draai het vuur vrij snel uit nadat de doperwten erin zitten.
  8. Garneer de soep met de rest van de verse kruiden en het laatste beetje kokosmelk.

Genieten maar! De rode linzen, verse groenten en vele kruiden maken het een zeer gezonde Thaise linzensoep.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page