Gezonde zelfgemaakte ijskoffie: het ultieme recept

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Voor de koffieliefhebbers onder ons is het recept van vandaag: ijskoffie. Ik ben geen dagelijkse koffiedrinker, maar voor deze gezonde zelfgemaakte ijskoffie maak ik graag een uitzondering. Het is een super simpel recept. Ik zou zeggen, lees het een keertje door en dan kun je de rest van je leven zelf een heerlijke ijskoffie shaken. Aan de slag!

Ingrediënten:

2 espresso’s
8 – 10 ijsklontjes

Extra

1 tl kaneel

Bereidingswijze:
  1. Zet 2 kopjes espresso.
  2. Breek één ijsklontje in stukjes. Dit kun je doen door het ijsklontje in een plastic zakje te doen en er met de achterkant van bijvoorbeeld een vleeshamer op te slaan.
  3. Meng de espresso’s met het gebroken ijs in een hoge beker en schud het goed door elkaar. Als je van kaneel houdt kun je dit toevoegen voor extra smaak.
  4. Stop de rest van de ijsklontjes in een groot hoog glas en schenk de geshakete koffie er overheen.

Drinken maar! Heerlijk om als toetje na de maaltijd te drinken op een warme zomeravond, of ’s ochtends op het balkon in de zon. Hoe dan ook: deze zelfgemaakte ijskoffie, daar pep je van op!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page