terug
terug

Pompoengratin met mozzarella

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Ovenschotels met een mooi bruin korstje: ze zijn heerlijk. En het heeft ook iets spannends: gerechten die je in een pan kookt kun je halverwege even proeven en dan hier en daar nog wat kruiden toevoegen, naar jouw smaak. Met een ovenschotel gaat dat natuurlijk niet: je voegt alle ingrediënten samen, schuift het in de oven en fingers crossed: hopen dat het lekker wordt! Met dit recept voor pompoengratin met mozzarella zit je sowieso gebakken. Het is heel simpel en kan niet mislukken. Ovenmaaltijden zijn  vaak ook zeer geschikt wanneer je weinig tijd hebt om te koken: zodra je maaltijd in de oven staat heb je tijd voor andere dingen. Komt ie:

Ingrediënten
  • 1 portie eiwit: mozzarella
    Alternatief: geitenkaas of feta
  • 1 portie groente: (fles)pompoen, verse tomaat en bosui
  • 1 tl currypoeder naar keuze
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Was en spoel de groenten goed af en snijd ze in dunne plakjes en fijne ringen.

3. Snijd ook de mozzarella in dunne plakjes.

4. Doe de olijfolie in een ovenschaal en beleg deze met plakjes tomaat, totdat de bodem helemaal bedekt is.

5. Gebruik de plakjes pompoen als volgende laag in de ovenschaal en breng op smaak met peper en zout en het currypoeder.

6. Schuif de ovenschaal ca 15 minuten in de oven.

7. Haal de ovenschaal uit de oven en bedek de laag pompoen als laatste met een laag mozzarella.

8. Zet de oven nu op de grillstand en bak het geheel nog ongeveer 5 minuten, totdat de mozzarella goudbruin kleurt.

9. Garneer met bosui ringetjes.

En opdienen maar! Geniet van deze heerlijke pompoengratin met mozzarella op de bovenste laag.

Tip: de zoetige smaak van tomaat en pompoen smaken heerlijk in combinatie met een fris glas citroenwater (als citroen op jouw lijst staat).

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page