terug
terug

Griekse lamskoteletjes uit de oven

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookEen lekker mals lamskoteletje, dat heeft bijna iedereen wel eens gegeten. Maar wist je dat je deze lekkernij ook in de oven kunt bereiden? Zo heb je er een stuk minder omkijken naar, wel zo makkelijk. Doordat je het stukje vlees op lage temperatuur langzaam laat garen komen de heerlijke smaken het beste tot hun recht. Naast een rijke smaak heeft lamsvlees ook een hele waslijst aan gezonde voedingsstoffen, waaronder kalium, fosfor, magnesium, jodium en zink en verschillende B-vitamines, waaronder vitamine B12. Vandaag hebben we een recept voor Griekse lamskoteletjes voor jullie, in combinatie met sperziebonen. Het is simpel, maar daarom zeker niet minder lekker. Ik geniet hier altijd met volle teugen van. Lees gauw verder om te weten wat je op je boodschappenlijst van vandaag moet zetten en hoe je het klaarmaakt!

Ingrediënten:

1 portie lamskoteletten
1 portie groente: overwegend sperziebonen, aanvullen met ui.
1 tl oregano
peper en zout
1,5 el appelazijn

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

ovenschaal
bakpapier
eventueel: citroensap (let op, dit is onderdeel van je fruitportie)

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Wrijf de lamskoteletten aan beide kanten in met peper, zout en oregano en leg ze op bakpapier in een ovenschaal.
  3. Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 30 tot 40 minuten, afhankelijk van hoe doorbakken je het stuk vlees wenst.
  4. Als de lamskoteletten halverwege zijn begin je met de sperziebonen. Verwijder de harde steeltjes van de sperziebonen (het andere zachtere uiteinde kun je gerust laten zitten), snijd deze in tweeën en kook de bonen kort, ongeveer 8 minuten.
  5. Snipper ondertussen de ui en doe deze in een kommetje samen met de appelazijn, peper en zout.
  6. Giet de sperziebonen af en doe vervolgens de ui-azijndressing over de sperziebonen in de pan. Doe de deksel op de pan zodat het warm blijft.
  7. Haal de ovenschaal uit de oven. Heb je citroen op je lijst staan? Dan is het lekker om wat citroen over het lamsvlees te sprenkelen.
  8. Serveer de lamskoteletten samen met de sperziebonen.

En zo heb je zonder veel moeite een heerlijke Griekse lamskoteletjes op tafel staan. Tip: hoe langer je het vlees in de oven laat staan, hoe meer doorbakken het raakt. Hoe korter de oventijd, hoe malser het vlees, net wat je lekker vindt!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page