terug
terug

Griekse omelet met olijven en kappertjes

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookDe omelet is erg geschikt als lunch in je Metabolic Balance-programma. Je kunt er eindeloos mee variëren en de omelet ligt binnen een paar minuutjes op je bord. Ook deze Griekse omelet met kappertjes en olijven is zo klaar, heel smaakvol en simpel. Ik maak ‘m dan ook graag voor de lunch, maar soms als ik lui ben of simpelweg erg weinig tijd, schuif ik ‘m ook wel eens op tafel voor het avondeten. Benieuwd naar het recept? Lees dan gauw verder:

Ingrediënten
 • 1 portie eiwit: ei/eieren
 • 1 portie groente: cherrytomaatjes, olijven (groen of zwart, of een combi), aanvullen met lente-ui en kappertjes (goed afspoelen voor gebruik)
 • 1 hand verse peterselie
 • 1 el kokosolie
 • 1 el Griekse olijfolie (of extra vierge) (garnering)
 • grofgemalen peper en (Himalaya) zout
 • 1 stuk rogge knäckebröd of zelfgebakken roggebrood
Bereidingswijze
 1. Kluts de eieren met een vork in een kom en voeg peper en zout toe. Hak de peterselie fijn en doe hiervan de helft bij het ei. Halveer de cherrytomaatjes.
 2. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en voeg de cherrytomaatjes, olijven, kappertjes en lente-ui toe aan de pan. Bak 2 à 3 minuten.
 3. Giet vervolgens het ei/ de eieren in de koekenpan, draai het vuur laag en doe de deksel op de pan.
 4. Wanneer het ei ook aan de bovenkant helemaal gestold is, is het klaar.
 5. Strooi als laatste de overgebleven peterselie over de omelet en breng op smaak met peper en zout en Griekse olijfolie.

En klaar ben je, binnen tien minuten heb je een heerlijke Griekse omelet! Ik ben gek op omelet, juist omdat je er zo ontzettend veel variaties mee kunt bedenken.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page