Griekse sperziebonen in tomaat-aubergine saus
Griekse sperziebonen in tomaat-aubergine saus
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookZin in een lekker gerecht met een Grieks tintje? Dan ben je hier aan het juiste adres. Afgelopen zomer kreeg ik deze Griekse sperziebonen in tomaat-aubergine saus voorgeschoteld op een etentje; heerlijk. De hoeveelheid smaak die dit gerecht heeft… daar zeg je U tegen. Bovendien is het hartstikke gezond; een flinke portie groente, aangevuld met goede feta voor de eiwitten. Waar wacht je nog op? Het recept staat hieronder voor je uitgeschreven:
Ingrediënten
- 1 portie groente: voornamelijk sperziebonen, trostomaten en aubergine, aanvullen met ui
- 1 portie eiwit: feta
Alternatief: kipfilet - 1 teen knoflook
- 1 tl oregano
- 1 hand verse basilicum (garnering)
- peper en zout
- 1 el kokosolie
- 1 el Griekse olijfolie (garnering)
Bereidingswijze
- Ontvel de tomaten (leg de tomaten even in kokend water, dan kan je het velletje er makkelijk vanaf halen) en snijd ze fijn.
- Pers de knoflook en hak ui. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en bak de ui gedurende 2 minuten, voeg daarna de knoflook toe. Gebruik je kipfilet in plaats van feta? Snijd deze dan in stukken en schroei aan alle kanten dicht, van binnen hoeft de kip nog niet gaar te zijn.
- Snijd ondertussen de aubergine in kleine blokjes en bak deze ongeveer 3 minuten mee.
- Voeg de tomaat en de sperziebonen toe. Laat de bonen en de kip ongeveer 12 tot 15 minuten in het mengsel gaarkoken, totdat ze beetgaar zijn.
- Voeg naar smaak oregano, peper en zout toe.
- Gebruik je feta? Verbrokkel dan de feta en pluk wat basilicumblaadjes en strooi deze samen met wat Griekse olijfolie over de bonen in saus heen wanneer je ze opdient.
Simpel, maar zeker voor herhaling vatbaar, eet smakelijk!