terug
terug

Groente cupcakes met ei

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!



Een cupcake als ontbijt of lunch? Het kan! Gezond, lekker èn makkelijk. Een heerlijke cupcake dus, maar dan wel met ei en groente. De ideale win-win situatie. Zowel warm als koud zijn deze groente cupcakes met ei heerlijk. Ze kunnen dus ook prima mee naar werk voor de lunch. Benieuwd hoe je ze maakt? Lees gauw verder.

Benodigdheden
  • 1 portie groente: paprika (hoofddeel), courgette en spinazie, aanvullen met lente-ui
  • 1 portie eiwit: ei/eieren
  • peper en zout
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el olijfolie

Extra

  • cupcake vormpjes
Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Verwarm de helft van de olijfolie in een koekenpan en snijd ondertussen de paprika en spinazie. Bak deze ongeveer 2-3 minuten.

3. Snijd de courgette in dunne sliertjes en verdeel deze aan de rand van de vormpjes.

4. Verdeel daarna de paprika en spinazie over de vormpjes. Maak in het midden een gat voor het ei.

5. Kluts je portie ei losjes door elkaar en verdeel het over de vormpjes.

5. Doe de vormpjes ongeveer 8 minuten in de oven, totdat het ei helemaal gestold is.

6. Strooi tot slot nog wat verse peper en lente-ui over de groente-cupcakes heen.

Als je van kruidig eten houdt, kun je wat paprikapoeder en gedroogde Italiaanse kruiden door het ei heen klutsen, voor wat extra smaak in je groente cupcakes met ei. Geniet ervan!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page