Groente stoofpot met hert

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Wild eten, doe jij dat wel eens? Dan hebben we het natuurlijk niet over jouw eettechniek, maar over wild als vleesingrediënt. Vlak voor kerst piekt de wildverkoop in Nederland. Dat is ook niet zo gek, aangezien je wild heerlijk kunt laten sudderen en er tijdens kerst wat meer tijd is om te koken. Probeer bijvoorbeeld eens een deze groente stoofpot met hert. Een recept dat jou gegarandeerd een wilde kerst gaat bezorgen. Lees hieronder gauw hoe het moet!

Ingrediënten
  • 1 portie eiwit: herten(stoof)vlees
  • 1 portie groente: voornamelijk zoete aardappel en pastinaak, aanvullen met ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 appel
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1tl paprikapoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 laurierblad 
  • 1 takje verse tijm
  • 1 tl kruidnagel
  • 1 handje verse peterselie
  • 1 el kokosolie
  • water
  • peper en zout
Bereidingswijze
  1. Snijd het vlees in stukken en laat wat kokosolie smelten in een pan. Bak het vlees goudbruin. Snij ondertussen de ui en knoflook en voeg deze toe.
  2. Voeg de poederkruiden, de peper en het zout naar smaak toe. Blijf goed doorroeren zodat de kruiden goed in het vlees trekken. Voeg daarna de tijm, het laurierblad, de kruidnagel en de mosterd toe.
  3. Zet het vlees en de kruiden onder water en laat het ongeveer een uur op laag vuur pruttelen. Schil en snij ondertussen de zoete aardappel, pastinaak en appels in blokjes.
  4. Doe de zoete aardappel, pastinaak en appels in de stoof en laat het nog 30 minuten garen .
  5. Als het geheel goed ingedikt is, haal je de takjes en het laurierblad uit de pan.
  6. Breng de stoof op smaak met wat peper en zout.
  7. Garneer met bijvoorbeeld peterselie.

Eet smakelijk en geniet van deze groente stoofpot met hert.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page