Groentesoep met gepocheerd ei

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookHet lijkt best wel ingewikkeld zo’n ei pocheren. Maar als je het eenmaal hebt gedaan, wil je het steeds vaker doen en wordt het ook steeds makkelijker. Het ziet er natuurlijk prachtig uit en het resultaat is indrukwekkend.

Ingrediënten:

1 portie ei
1 portie groenten (spruitjes, prei, bloemkool, wortelen)
350 ml groentebouillon
appelazijn
1 el bieslookringetjes
peper en Himalayazout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm 1 liter water met azijn in een pan tot ongeveer 70°C. Het water moet net beginnen te borrelen. Breek het ei voorzichtig in een sauslepel en hou die in het water.Als het eiwit begint te stollen, druk je het met een lepel op de dooier zodat deze niet meer zichtbaar is. Het eiwit stolt dan om de dooier heen. Laat ongeveer 5 minuten trekken, verwijder het ei met een schuimspaan en leg het opzij.
  2. Was de groenten en snijd ze in kleine of grove stukken, net wat je lekker vindt. Kook het in de groentebouillon en breng op smaak met peper en zout.
  3. Doe het gepocheerde ei erbij en laat het nog 2 minuten trekken.
  4. Bestrooi met bieslook voor het serveren.

Tip: Je kunt hetzelfde doen met andere groenten zoals kool, pompoen, pastinaak of broccoli.

Een bouillon met pompoen en pastinaak vind ik zelf een lekkere combinatie met een gepocheerd ei. Dat kan ik zelfs op een koude winterochtend eten na een stevige wandeling met de hond! Laat maar komen die kou!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page