terug
terug

Groentewraps met limabonen en limoen

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Wraps heb je in alle soorten en maten, ik ben er dol op! Ook wanneer je meedoet aan Metabolic Balance kun je van deze heerlijke hap genieten. Daarom kwam ik al eerder met een recept voor heerlijk frisse slawraps met tofoe. Vandaag breiden we de lijst wat uit: groentewraps met limabonen! En laten er nou ook nog eens hele fijne gezondheidsvoordelen aan limabonen zitten. De meest opvallende is dat limabonen zelfs geneeskrachtig zijn. De limaboon, ook wel boterboon genoemd, bevat namelijk veel vezels. Vezels voorkomen dat je bloedsuikerniveau te snel omhoog schiet. Een diabetespatiënt kan dus veel baat hebben bij het eten van limabonen, top!

Ingrediënten:

1 portie limabonen (of: flageolet, kikkererwten, kievitsbonen)
1 portie groenten: 2/5 deel rode paprika, 1/5 deel avocado, 1/5 deel (baby)spinazie, rest aanvullen met lente-ui en 2 grote bladeren ijsbergsla
½ rood pepertje
100 ml water
1 teen knoflook
1 el kokosolie
2 takjes verse peterselie
rasp van halve limoen
peper en zout

Extra

Staafmixer

Bereidingswijze:
  1. Snijd de lente-ui in kleine ringen, net als het rode pepertje.
  2. Verhit de kokosolie in een grote koekenpan en doe de lente-ui samen met het rode pepertje in de pan.
  3. Hak ondertussen de knoflook klein en snijd de paprika in dunne reepjes. Voeg deze na 3 minuten toe aan de pan. En bak het geheel nog 5 minuten.
  4. Wanneer de ui en de paprika zacht en licht gekaramelliseerd zijn voeg je het water toe en breng je het aan de kook.
  5. Pureer het geheel met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  6. Spoel de bonen uit blik af en laat ze goed uitlekken en voeg vervolgens de bonen toe aan de saus. Laat ongeveer 5 à 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur, tot de saus lekker ingedikt is.
  7. Snijd ondertussen de avocado in kleine stukken en meng hier de rasp van de limoen en de verse peterselie doorheen.
  8. Roer als laatste de blaadjes (baby)spinazie door de saus en haal de pan van het vuur.
  9. Neem de bladeren ijsbergsla op je bord en vul deze met het bonenmengsel en garneer met de avocado.

Eet smakelijk! In no-time heb je heerlijke gezonde groentewraps met limabonen op tafel staan. Echt genieten, als je het mij vraagt.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page