Hartige rode linzenpannenkoeken

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



De laatste in de serie ‘verantwoorde pannenkoeken’: hartige rode linzenpannenkoeken. Rode linzenmeel hoeft, in tegenstelling tot kikkererwtenmeel, niet te worden geweekt en kan direct worden gebruikt. Super makkelijk en niet alleen daarom mijn favoriet. De vele kerriemengsels die de toko bij mij in de buurt heeft, maken het elke keer weer anders, maar altijd verrukkelijk! Met de groente varieer ik ook elke keer en zo kan ik makkelijk restjes opmaken. Hoe de pannenkoeken uiteindelijk smaken is dus elke keer weer een verrassing. Sta jij al klaar in de keuken om je te laten verrassen?

Ingrediënten:

1 portie eiwit: rode linzenmeel
± 125 ml water
1 el olijfolie

Hartige topping

1 portie groente: geraspte wortel (en appel), champignons of restjes die je nog in de koelkast hebt liggen
1 tl kerrie, garam masala, kardemom, kaneel of iets anders dat je lekker vindt
peper en zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

garde of mixer

Bereidingswijze:
  1. Meng het meel met het zout en de kruiden samen met het water tot een mooi glad en dun beslag. Je kunt het eventueel door een zeef doen als er klontjes inzitten.
  2. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de pannenkoeken aan beide kanten mooi bruin.

En klaar is je pannenkoek! Zo los is het al erg lekker, maar met de juiste topping(s) maak je je gerecht echt helemaal af.

Topping-tips

Rasp de wortel (en appel) of snijd de champignons of groente fijn. Kruid naar smaak. Dit groentemengsel kun je rauw tussen de pannenkoek leggen en oprollen of je kunt het kort wokken.

Natuurlijk kun je ook een groentespread op je pannenkoek doen, yum.

Eet smakelijk. Ben jij al fan geworden van deze hartige rode linzenpannenkoeken?

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page