Heerlijk zelf gepocheerd ei
Heerlijk zelf gepocheerd ei
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookWil je eens wat anders proberen dan het standaard gekookte of gebakken eitje? Probeer dan eens om een heerlijk zelf gepocheerd ei te maken. Moeilijk? Welnee! Lekker? Jazeker! Super lekker in een slablad (ijsbergsla) of op roggebrood met wat avocado. Een ei pocheren kinkt vaak lastiger dan het is, maar met deze tactiek ben je zo klaar. Let op:
Ingrediënten:
- 1 portie ei/eieren
- olijfolie
- peper en zout
Extra
- een glas
- keukenfolie
Bereidingswijze
1. Kook een pan met water
2. Spreidt een stukje keukenfolie over de open bolling van een glas en maak er een klein kuiltje in met je hand. Doe vervolgens een drupje olijfolie in het kuiltje en smeer dit uit.
3. Breek nu het ei in het kuiltje en knoop de uiteindes aan elkaar zodat je een waterdicht pakketje hebt.
4. Leg het pakketje in de pan met kokend water en laat dit zo’n 5 minuten staan. Haal de pakketjes er uit en knip ze open. Als het goed is heb je nu een mooi gepocheerd ei.
Geniet van je heerlijk zelf gepocheerd ei!