terug
terug

Indiase aloo gobi van bloemkool en kip

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Aloo gobi? Misschien klinkt het een beetje gek, maar dit Indiase recept is echt ontzettend lekker. Aloo Gobi is officieel een vegetarisch gerecht en het wordt oorspronkelijk gemaakt met aardappelen, bloemkool en Indiase kruiden. Het wordt zowel in de Indiase als Pakistaanse keukens veel bereid en gegeten. Door het royale gebruik van kurkuma krijgt het gerecht een gelige kleur. In deze versie voor Metabolic Balance gebruiken we in plaats van aardappel heerlijke kippendijfilet. En geloof me, door de vele kruiden en specerijen die in dit gerecht worden gebruikt heb je eigenlijk niet eens door dat er geen aardappel in zit! Lees hieronder hoe je het klaarmaakt, zodat je zo snel mogelijk van dit heerlijke maal kunt genieten.

Ingrediënten:

1 portie bloemkool
1 portie kip (het lekkerste is kippendijfilet)
½ rode peper
2 cm verse gember
1 teen knoflook
1 tl paprikapoeder
3 tl kurkuma
1 tl gemalen koriander
1 hand verse koriander
4 à 5 ijsklontjes groentebouillon (of nieuwe groente bouillon maken als je dit niet op voorraad hebt)

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Snijd het harde gedeelte van de stronk van de bloemkool af en gooi deze weg.
  2. Verdeel de rest van de bloemkool in kleine, gelijke roosjes.
  3. Snijd de groene steel van het rode pepertje af en rol vervolgens het pepertje tussen je handpalmen, zodat de zaden eruit vallen. Gooi deze zaden weg en snijd het pepertje in ringen.
  4. Rasp de gember en pers de knoflook uit boven een kom en meng deze met de paprikapoeder, gemalen koriander en kurkuma.
  5. Snijd de kip in stukken.
  6. Verhit nu een hapjespan en smelt hierin de ijsklontjes van groentebouillon.
  7. Voeg nu het specerijen mengsel toe aan de pan en roer goed door. Dit is belangrijk zodat de kruiden niet aan de bodem gaan plakken.
  8. Voeg vervolgens direct de kip toe aan de pan en schroei deze aan alle kanten dicht.
  9. Doe nu de bloemkool en de rode peper in de pan en bak deze mee op middelhoog vuur gedurende 3 minuten. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe zodat er een laagje vocht in de pan blijft staan en alle ingrediënten gaar kunnen worden.
  10. Laat het geheel met deksel nog tien minuten door sudderen op laag vuur. Schep regelmatig om.
  11. Verwijder de laatste minuten de deksel, zodat het vocht grotendeels kan verdampen.
  12. Snijd ondertussen de verse koriander fijn en gebruik deze als garnering voor de Indiase aloo gobi.

Geniet van dit heerlijke oosterse gerecht!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page