terug
terug

Indiase linzencurry zoete aardappel

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Linzen worden veel gebruikt in de Zuid-Aziatische keuken. Om die reden is dit recept voor Indiase linzencurry met zoete aardappel verrijkt met typisch Indiase kruiden, zoals: gember, komijnzaad, kurkuma, en nog veel meer. Deze curry is overigens geschikt voor vegetariërs, zit vol vitaminen en is een bron van vezels. Waar wacht je nog op?

Ingrediënten:

1 portie groenten: zoete aardappel, spinazie en tomaten uit blik (in blokjes)
1 portie rode linzen
100 ml groente bouillon
1 teen knoflook
½ sjalot
2 cm verse gember
1 gedroogde chilipeper
½ tl gemalen venkelzaad
½ tl gemalen komijnzaad
½ tl gemalen korianderzaad
½ tl kurkumapoeder
1 tl mosterdzaad
½ tl garam masala kruiden
olijfolie
peper en zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Verhit de olie in een hoge pan en zet deze op hoog vuur. Voeg hier de mosterdzaadjes en de gedroogde chilipeper aan toe.
  2. Snipper ondertussen de sjalot en hak de knoflook fijn. Als de mosterdzaadjes beginnen te springen verlaag je het vuur en voeg je de sjalot en knoflook toe. Fruit ongeveer 4 minuten.
  3. Voeg nu de rest van de specerijen toe: de verse gember fijngehakt, de rest van de kruiden in gemalen vorm. Bak nog één minuut mee op laag vuur.
  4. Snijd de zoete aardappelen in middelgrote stukken en bak deze kort mee terwijl je roert, totdat de stukken bedekt zijn met de kruiden.
  5. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de groentebouillon toe en breng zachtjes aan de kook.
  6. Doe de rode linzen in de pan en roer alles goed door. Kook het geheel vervolgens in ca 15 tot 20 minuten gaar.
  7. Haal de pan van het vuur en voeg een beetje garam massala toe naar smaak.
  8. Roer als laatste de spinazie door de curry heen en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

En klaar is je heerlijke curry met Indiase touch! Door de toevoeging van zoete aardappel vult deze maaltijd goed en zal je zeker voldoende verzadigd zijn. Dus wil je een keer een goede maaltijd op tafel zetten die smaakt alsof je in India zit? Dan is deze Indiase linzencurry met zoete aardappel de perfecte optie.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page