Bietenwraps met inktvis en avocado

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Een smakelijke zelfgemaakte bietenwrap gevuld met inktvis, avocado en tomaten, gekruid met cajunkruiden. Verse inktvis is gewoonweg heerlijk en in combinatie met cajunkruiden helemaal perfect. De inktvis neemt gemakkelijk de smaak van cajun over: een heerlijk pittige cajun-kick!

Ingrediënten:

1 portie inktvis, in ringen gesneden (als alternatief kunnen gamba’s of garnalen worden gebruikt)
⅖ portie biet (of paprika, zoete aardappel, spinazie) voor je vegetarische wraps
⅖ portie avocado, in blokjes gesneden
⅕ portie cherrytomaatjes, gehalveerd
1 portie limoensap (dit is onderdeel van je fruitportie) of 1 el appelazijn
1 el koriander, fijngehakt
1 el pure kokosolie
2 tl cajunkruiden
½ tl rode chilivlokken

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Meng in een kom de inktvisringen, kokosolie en cajunkruiden door elkaar en laat 5 minuten marineren.
  2. Prak de avocado met een vork om een grove guacamole te maken. Doe de geprakte avocado in een andere kom met limoensap of appelazijn, koriander en rode chilivlokken. Meng het tot een smeuïg geheel.
  3. Smeer de guacamole over het midden van de bietenwraps.
  4. Zet een koekenpan op hoog vuur en doe de gemarineerde inktvisringen erin. Bak 2 minuten tot ze licht krokant zijn.
  5. Leg de gebakken inktvis in de bietenwrap en voeg de cherrytomaatjes toe.
  6. Vouw de bietenwraps met inktvis en avocado dicht en serveer.

Bietenwraps kunnen worden gegeten met veel verschillende soorten vulling, eiwitten en groenten. In dit recept vullen we de wrap met groenten en inktvis voor textuurverschillen. De avocado zorgt voor een rijke smaak, terwijl de cherrytomaatjes zoet en sappig zijn en dit wordt vervolgens aangevuld met de heerlijke, pittige en malse inktvis.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page