Jambalaya (fase 3)

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Jambalaya is het perfecte eenpansgerecht, boordevol bijzondere smaken uit de cajun- en creoolse keuken. “Jambalaya” betekent letterlijk “door elkaar gegooid”, kortom, dat kan niet ingewikkeld zijn (is ook een van de redenen waarom dit recept mij zo aanspreekt)! Je vermengd de ingrediënten met rijst en kruiden om er vervolgens één gerecht van te maken. Perfect om een snelle maaltijd op tafel te zetten dus. Ik maak het liefst kip jambalaya met wilde rijst voor extra smaak en gezonde voedingsstoffen. Ik weet zeker dat je zult genieten van alle heerlijke smaken! Lees hieronder gauw het recept:

Ingrediënten:

1 portie kipfilet, in dunne reepjes gesneden (alternatieven zijn: kalkoenfilet, gamba’s of varkensfilet)
1 portie wilde rijst
½ portie tomaat, grof gehakt
½ portie rode paprika, in blokjes
1 teen knoflook, fijngehakt
½ l zelfgemaakte groentebouillon (of maak je eigen bouillonpoeder)
2 tl gerookte paprikapoeder
2 tl creoolse kruiden
2 el peterselie, fijngehakt
1 el kokosolie

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Kook de wilde rijst in veel water met Keltisch zeezout halfgaar (ongeveer 20 minuten) volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.
  2. Doe de kipfilet, een theelepel gerookte paprikapoeder en een theelepel creoolse kruiden in een kom en meng het.
  3. Verwarm de kokosolie in een middelgrote koekenpan.
  4. Als de olie heet is, doe je de gemarineerde kip in de pan en schroei je deze in 2 minuten aan alle kanten dicht.
  5. Doe de knoflook en rode paprika erbij, bak ze 1 minuut mee totdat de geuren vrijkomen.
  6. Giet de rijst af.
  7. Voeg vervolgens de gehakte tomaten, wilde rijst, groentebouillon, een theelepel gerookte paprikapoeder en een theelepel creoolse kruiden toe.
  8. Breng de jambalaya aan de kook, zet het vuur laag en laat het 35 minuten zachtjes koken.
  9. Haal de jambalaya van het vuur en roer de peterselie erdoor. Warm serveren!

Eet ze! De perfecte maaltijd, ook om vooraf al te bereiden als je ’s avonds minder tijd hebt. Kip jambalaya met wilde rijst staat in een handomdraai op tafel. En je kunt het heel makkelijk aanpassen door je favoriete eiwit te gebruiken, geweldig!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page