Japanse shiitake

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookWe doen gewoon nog een lekker Japans gerecht, puur omdat ik er zelf geen genoeg van kan krijgen! Vandaag gaan we aan de slag met Japanse shiitake. Deze paddenstoelen bieden naast een rijke, hartige smaak ook diverse gezondheidsvoordelen. De shiitake werkt namelijk bloeddruk- en cholesterolverlagend. Daardoor heeft de shiitake een positieve werking op het voorkomen van aandoeningen die veroorzaakt worden door cholesterol.

De textuur van shiitake heeft een aangename stevigheid en kan vervolgens op smaak worden gebracht met Aziatische smaken zoals knoflook, gember, chili en sojasaus. Het gerecht kan worden geserveerd als gezond en lekker voorgerecht of tot een complete maaltijd worden gemaakt door andere groenten van jouw lijst toe te voegen. Lees gauw verder voor het recept: 

Ingrediënten:

1 portie shiitake, steel verwijderen (als alternatief kunnen oesterzwammen worden gebruikt)
1 sjalot, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
1 tl gember, fijngehakt
½ tl cayennepeper (optioneel)
½ tl komijn
1 tl ghee
1 el sojasaus

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ghee, sjalot, knoflook en gember toe. Bak 3 minuten en voeg vervolgens de shiitake toe.
  2. Bak de shiitake 8 minuten totdat ze gaar en goudbruin zijn.
  3. Roer dan de cayennepeper en de komijn erdoor, bak de kruiden 1 minuut mee en bedek de shiitake ermee. Haal de paddenstoelen uit de pan.
  4. Giet de sojasaus in de pan en laat het langzaam inkoken.
  5. Serveer de gebakken shiitake en vul ze met het Aziatische sjalottenmengsel.

Eet smakelijk! Serveer de Japanse shiitake warm als avondmaal, bijvoorbeeld met een portie groenterijst, of koud als lichte lunch.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page