Kabeljauw in aluminiumfolie met kruiden en citroen
Kabeljauw in aluminiumfolie met kruiden en citroen
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookEen makkelijk klaar te maken avondmaaltijd die ook nog eens voedzaam, lekker en snel klaar is. Probeer onze kabeljauw in aluminiumfolie met kruiden en citroen. Dezelfde kooktechniek kun je gebruiken met andere citrusvruchten, kruiden en specerijen om je maaltijden een spannende twist te geven.
Ingrediënten:
✓ 1 portie kabeljauw (als alternatief kan zalmforel, koolvis of heilbot worden gebruikt)
✓ 1 portie citroen, in schijfjes (dit maakt deel uit van je fruitportie)
✓ tomaat en paprika
✓ 3 takjes tijm
✓ 20 ml water
✓ peper en Himalaya zout
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bestrooi de kabeljauwfilet met peper en zout.
- Leg de kabeljauwfilet in het midden van een vel bakpapier of aluminiumfolie.
- Leg enkele schijfjes citroen, plakje tomaat en stuk paprika op de kabeljauw en voeg de takjes tijm toe.
- Vouw de randen van het bakpapier om en maak een barrière, giet het water erin.
- Breng de randen van het bakpapier in het midden samen en sluit ze tot een pakketje.
- Leg het pakketje op een bakplaat en plaats 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat 5 minuten staan.
- Open het pakketje, haal de kabeljauw eruit en serveer met de rest van je portie groenten.
Met de aluminiumfolie wordt een tentvormig pakketje gecreëerd dat het vocht vasthoudt terwijl de kabeljauw gaart. Het resultaat is een sappige en malse vis. De kabeljauw wordt gestoomd in geurige citroen en kruiden die voor een heerlijke smaak zorgen. Vooral de citroen geeft de kenmerkende extra smaak aan de vis. Je kunt dit recept ook prima op de bbq maken.