Kerriepeer met geitenkaas

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookHet seizoen dat er geen peren te krijgen zijn is gelukkig maar kort. Van september tot juni vind je ze bij de fruitafdeling in de winkel. En een peer hoef je echt niet alleen als toetje te eten, dit recept maak je snel, is ook heel goed te combineren met een uitgebreid menu op een sjoemeldag of feestdag. Kortom, gewoon een niet te versmaden gerecht!

Ingrediënten:

1 portie geitenkaas, als alternatief kan ook schapenkaas worden gebruikt
1 portie veldsla
1 peer
Indiase curry
zwart sesamzaad

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Was de peer, snij in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de peer in plakjes.
  2. Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vet en rooster de sesam erin tot het ruikt. Doe de plakjes peer erin en strooi de curry er overheen.
  3. Was de veldsla en laat uitlekken.
  4. Snijd de kaas in kleine bokjes.
  5. Schik de veldsla op een bord en leg de kaas met de partjes peer erop.

Tip: In plaats van peer kun je ook appel of mango nemen.

In dit recept gebruiken we geitenkaas. De combinatie met Indiase curry, maakt het een prachtige combinatie met het romige van de kaas.
In plaats van geitenkaas zou je ook schapenkaas kunnen gebruiken en dan met name de Roquefort. Roquefort is een schimmelkaas van rauwe melk die al eeuwenlang volgens een beproefd procedé wordt gemaakt. Niet iedereen houdt er van, maar de Roquefort heeft van zichzelf heel veel smaak. Als je er van houdt, kun je de geitenkaas hier prima door vervangen. De Indiase curry is dan niet nodig, omdat de smaak van de Roquefort al overheerst.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page